Sport 1 Friluftsliv

GORE-TEX®

Opplev forskjellen med

GORE-TEX®

Hva er egentlig Gore-Tex®? Hvordan fungerer det? Og hvordan vedlikeholder man Gore-Tex® materialet?

LES MER
ull er gull

hele året

ull er gull

I Norge er bruk av ull- og særlig ullundertøy, en oppadgående trend. Trelags-prinsippet og bruk av ull til flere anledninger enn bare hytta er mer og mer vanlig.

LES MER
stavgang

Kom-i-gang med

stavgang

Rask stavgang er i ferd med å bli en anerkjent treningsform og kan være akkurat så hardt du vil. Treningsformen kalles også ofte for Nordic Walking, og kan utføres over alt der du kan gå - i terrenget, på stier, på grus og på asfalt.

LES MER
Skallbekledning

Slik velger du riktig

Skallbekledning

Når du skal kjøpe nytt skallplagg er det viktig å tenke gjennom hva plagget skal brukes til og hvilke egenskaper i plagget som er viktigst for ditt bruk av plagget. 

LES MER
gnagsår på langtur

Slik unngår du

gnagsår på langtur

Sko og støvler som er for store eller små, sokker som vrir seg eller fungerer dårlig når de er våte, kan fort føre til gnagsår. Her er noen tips om hvordan gnagsår kan forebygges.

LES MER
Velg riktig ryggsekk

Her er noen tips!

Velg riktig ryggsekk

Har du tenkt å kjøpe ny ryggsekk? Utvalget av ryggsekker er stort. Det finnes sekker for alle behov. Grovt sett kan sekkene deles i store tursekker, hytte-til-hytte sekker og dagstursekker. 
Her er noen tips om hva du bør se etter.

LES MER
Pakk tursekken

Ut på tur

Pakk tursekken

Både våren, sommeren og høsten er høysesong for vandringer og turer i fjellheimen. Dagsturer eller fra hytte til hytte-vandringer over flere dager. Her er noen tips om hva du bør pakke i sekken og tenke på av utstyr til turen. 

LES MER
Trelagsprinsippet

Kle deg riktig i kulda

Trelagsprinsippet

Det er viktig å kle seg riktig i kulda for å holde kroppen varm og komfortabel. Her er noen tips om trelagsprinsippet. 

LES MER