Fejlltur med ryggsekk fra Bergans Foto: Bergans/Fredrik Schenholm

Sport 1 Friluftsliv

Bli bedre kjent med Alfa

Bli bedre kjent med Alfa

Alle sømmer og detaljer skal ha en funksjon - ellers er de ikke der. Dette er ALFAs designfilosofi. Bli bedre kjent med merkevaren ALFA.

LES MER
FJELLVETTREGLENE

SIKKER PÅ TUR MED

FJELLVETTREGLENE

Det er viktig at du har et bevisst forhold til naturen, og spesielt fjellet, når du er på tur. Godt fjellvett vil gi deg en bedre og mer sikker turopplevelse. 

LES MER
GORE-TEX®

Opplev forskjellen med

GORE-TEX®

Hva er egentlig Gore-Tex®? Hvordan fungerer det? Og hvordan vedlikeholder man Gore-Tex® materialet?

LES MER
Skallbekledning

Slik velger du riktig

Skallbekledning

Når du skal kjøpe nytt skallplagg er det viktig å tenke gjennom hva plagget skal brukes til og hvilke egenskaper i plagget som er viktigst for ditt bruk av plagget. 

LES MER
gnagsår på langtur

Slik unngår du

gnagsår på langtur

Sko og støvler som er for store eller små, sokker som vrir seg eller fungerer dårlig når de er våte, kan fort føre til gnagsår. Her er noen tips om hvordan gnagsår kan forebygges.

LES MER
Velg riktig ryggsekk

Her er noen tips!

Velg riktig ryggsekk

Har du tenkt å kjøpe ny ryggsekk? Utvalget av ryggsekker er stort. Det finnes sekker for alle behov. Grovt sett kan sekkene deles i store tursekker, hytte-til-hytte sekker og dagstursekker. 
Her er noen tips om hva du bør se etter.

LES MER
Pakk tursekken

Ut på tur

Pakk tursekken

Både våren, sommeren og høsten er høysesong for vandringer og turer i fjellheimen. Dagsturer eller fra hytte til hytte-vandringer over flere dager. Her er noen tips om hva du bør pakke i sekken og tenke på av utstyr til turen. 

LES MER
Trelagsprinsippet

Kle deg riktig med

Trelagsprinsippet

Det er viktig å kle seg riktig i kulda for å holde kroppen varm og komfortabel. Treplaggsprinsippet er å kle seg med tre plagg med tre ulike egenskaper. Dersom du følger disse kler du deg fornuftig uansett aktivitet. 

LES MER