Team Sport 1 Skinstad Løyperapport Birkebeinerrennet 2018

Nå er det ikke mange dager til det som for mange er årets høydepunkt. Her kommer siste rapport fra Birkebeinerløypa, som byr på fantastiske vinterforhold.

Snø, snø og mer snø

Denne vinteren har vært et eventyr for alle som elsker snø, skiløyper og langrenn. Snøen har lavet ned over store deler av landet. De fleste har fått gått mer på ski enn de turte å drømme om. I områdene rundt Lillehammer meldes det om snømengder man knapt har sett maken til.

I Birkebeinerriket har det vært knallføre i mange måneder. Kuldegradene og penværet har de siste dagene sørget for at deltakerne i Ingalåmi, Halv-, Ungdoms- og BarneBirken fikk sjeldent fine forhold å boltre seg i da arrangørene bød på forrett og starten av Birken Skifestival. 

Løyperapport

Vi i Team Sport 1 Skinstad har vært ute i løypene mellom våre mange utenlandsturer, og har lagt merke til at løypekart og hytter havner lenger og lenger ned i terrenget for hver gang vi har vært borte. Forholdene har vært så gode at det har vært vanskelig å holde seg til treningsplanen. Er det rart vi gleder vi oss til Birkebeinerrennet?

Hele veien fra Rena til Lillehammer er det massevis av snø. Det eneste som bryter opp det hvite landskapet er et og annet snødekket tre, nedsnødde hyttetak og trikkeskinnene løypemannskapene ser frem til å servere som hovedrett lørdag 17. mars.

De siste dagene har det vært kaldt og fint i snøen, du har fått spikerfeste på Blå Extra og den verste kulda har sluppet taket. Enten man skal skøyte eller gå klassisk, er vi sikre på at deltakerne i både FredagsBirken og Birkebeinerrennet kommer til å oppleve en nydelig tur over fjellet.

Når man i tillegg kan lese at John Smiths, Birkebeinerrennets egne meteorolog, mener det skal bli blå himmel, lite vind og fantastisk skiføre under selve konkurransen - da er det bare å glede seg.

Team Sport 1 Skinstad kommer tilbake med et siste smøretips noen dager før rennet, men allerede nå tør vi å spå tørrvoks og trikkeskinner over fjellet.

God tur.