Team Sport 1 Skinstad Skiglede med rulleski

Vi kan se tilbake på en av tidenes beste langrennssesonger. Hvorfor ikke fortsette moroa også med hjul under beina? Les hvorfor Team Sport 1 Skinstad mener alle bør komme seg ut på rulleski.

La skigleden vare evig

Årets skisesong vil gå inn i historiebøkene som en av tidenes beste. Sjelden har så mange hatt muligheten til å gå så mye og så lenge på ski, og tillegg så nærme husdøra si. Hvorfor ikke la dette bli sesongen der du gikk på ski hele året?

Selv om snøen er borte, betyr ikke det at du trenger å legge bort skisko og -staver. Rulleski gir deg muligheten til å oppleve skiglede hver eneste dag, gjennom hele året, og det eneste du trenger å gjøre er å bytte ut Blå Extra med gummihjul. Vi i Team Sport 1 Skinstad mener derfor du bør bruke den unormalt gode vinteren som inspirasjon til endelig å ta dine første stavtak på rulleski.

Ikke vær redd for rulleski

Mange vegrer seg for å gå på rulleski fordi de synes det virker skummelt, og det er ikke så vanskelig å forstå at asfalt kan virke mer avskrekkende enn myk nysnø. Når det er sagt, er det ingen grunn til å være redd for å gå på rulleski, så lenge du vet hva du holder på med. I tillegg til å sette seg inn i «Rulleskivettreglene», bør du begynne med noen enkle grep.  

Det viktigste man kan gjøre som nybegynner på rulleski er å lære seg å bremse. Dette gjør du helst på et lukket område, som i ei rulleskiløype eller på en parkeringsplass. Har du først lært deg å bremse og stoppe, føles rulleski mye tryggere med en gang. For å bremse på rulleski må du ploge som du gjør på langrennsski; med beina et stykke fra hverandre, tærne pekende litt innover og et godt trykk ned mot underlaget gjennom hælene.

I neste omgang, kan det være smart å bli tryggere på rulleskiene. Ferdighetene har du allerede fra all skigåinga på vinteren, så her gjelder det bare å bli vant til å gjøre de samme tingene på rulleski. Prøv å stå lenge på ei og ei ski i slake nedoverbakker, lag deg ei slalomløype på en parkeringsplass og sving fra side til side eller lek sisten med venner, barn eller barnebarn med rulleski på beina. Du blir aldri for gammel til å leke, og lek med rulleski på beina er den raskeste måten å bli venn med det nye utstyret.

Ta det steg for steg

Når du etter hvert føler deg trygg på rulleski, kan du ta turen ut av parkeringsplassen og ut på gangveiene. Kanskje har du også ei nærliggende rulleskiløype der du kan øve inne på stadion, for deretter å ta turen ut i den korteste og letteste runde? Dessverre er det altfor mange rulleskiløyper som er laget først og fremst for de aktive, så da blir det gjerne gangveier eller bortgjemte småveier som gjelder.   

Sørg uansett for å starte i områder der du er kjent, slik at du vet hva som venter rundt neste sving. Velg gjerne gangveier eller isolerte småveier som går i lett terreng, uten krevende utforkjøringer og svinger. Du trenger imidlertid ikke være redd for å møte andre på tur. Når du allerede vet hvordan du skal bremse, stoppe og svinge unna, spiller det liten rolle om du møter fotgjengere, fortauskanter eller syklister på din første skikkelige rulleskitur.

Etter hvert som du blir bedre kjent med både deg selv og utstyret, bør turene bli lengre og mer utfordrende. Her gjelder det å utfordre seg selv litt og litt mer for hver gang du er ute på rulleski. I tillegg til bedre treningsutbytte og morsommere opplevelser, vil dette også gi litt ekstra mestringsfølelse på hver eneste tur.

Vi i Team Sport 1 Skinstad synes rulleski er veldig morsomt, og elsker frihetsfølelsen det gir oss å kunne rulle rundt på landeveiene i sommerværet. Denne synes vi flere burde oppleve, og med noen enkle grep og forholdsregler ser vi ingen grunn til at ikke mange flere enn i dag kan spenne på seg rulleski for første gang.

Håper å se deg langs veien i sommer!