Ta vare på skiene dine Hvordan vedlikeholde felleski

Felleski er blitt veldig populært. Det gjør skiturer enklere fordi du slipper å tenke på hvilken festevoks eller klister du skal bruke. For å få mest glede ut av felleskiene er det viktig at du tar vare på dem på en god måte. Vi viser deg hvordan du vedlikeholder skiene før og etter skiturer. 

Før skituren

Vedlikeholde felleskiene er ikke noe du må gjøre hver gang du skal ut på ski, men er fint å gjøre en gang i blant.

Først bruker du en flytende fellesvoks. Rist flasken. Smør mothårsbusten godt inn. Fellevoksen brukes for å impregnere fellen, som vil forebygge ising og opprettholde god glid.

Fischer Anti Ice Skin Swix Skin Care

Skiene dine er nå klare. Se gjerne filmen nedenfor for demonstrasjon av hvordan du går frem steg for steg. God tur. 

Etter skituren

Etter du har vært på skitur kan det være fordelaktig å rense fellene en gang i blant. Mothårsbusten vil suge til seg smuss og skitt fra skiløypa, og dette vil påvirke festet og gliden på skia.

Det er viktig at du bruker et tilpasset produkt for å rense felleskiene dine. Ved bruk av vanlig skirens kan du risikere at limet går i oppløsning og fellen løsner.

Rist flasken med spesialrensemiddelet, finn litt fiberlene eller papir, og dynk den godt inn med væsken. Deretter smører du det godt inn i fellen. La det tørke i 10 minutter. Etter du har renset fellen kan du impregnere skiene slik at du er klar for ny skitur.

Fischer Skin Cleaner Swix Skin Cleaner

 Se gjerne filmen nedenfor for demonstrasjon på hvordan du går frem steg for steg. God tur.