Team Sport 1 Skinstad Velg riktige ski og staver til barn

Riktig skitype og lengde betyr mye for barnas utvikling på ski. Derfor er valg av ski og staver, og ikke minst riktig lengde veldig viktig. Her er noen tips fra Åge og Petter i Team Sport 1 Skinstad.

Klassisk ski

Her er det viktig at skia ikke er for lange. Passende lengde for barn er fra -5 cm til +5 cm i forhold til kroppshøyde. Spennet må være myke og lette å trå ned for godt feste. Skal skiene primært brukes i preparerte løyper så er det viktig at de ikke er for brede.

Skøyteski

Her bør skiene være omtrent i kroppslengde, evt noe kortere. De kan også være litt stivere enn klassiskski for bedre kontroll i skyvet. Vi anbefaler kombiski til barn, eventuelt så kan klassiskski som barnet har vokst fra godt brukes som skøyteski.

Uansett skitype og teknikk, så er det en god regel å huske at det er bedre å vokse ut av skia enn inn i dem – med andre ord at man ikke starter med alt for lange ski som ”passer om et år eller to”.

Staver

Her gjelder samme regler som for voksne, nemlig at klassiskstaver rekker til skuldra og skøytestaver til munnen. Husk at staver som passet til skøyting et år med stor sannsynlighet passer som klassiskstaver året etter.

Generelt er det viktig at skilengde og spenn er tilpasset barna.