Bli kjent med HOKA ONE ONE

Den franske løpeskoprodusenten HOKA ONE ONE har lært oss å tenke løpesko og fjellstøvler på en helt ny måte. Her er noen av de skoene du finner i Sport 1-butikkene vår/sommer 2017

Historien bak HOKA er fascinerende. Ultraløperne Jean-Luc Diard og Nicolas Mermoud testet det meste av aktuelle terrengsko uten å finne drømmeskoen. De var ikke fornøyde med dempingen og komforten som skoene ga på hardt og steinete underlag. Dermed startet de utviklingen av en sko som lot dem løpe lengre med mindre belastning på føttene – uansett hvilket underlag man løp på.

Maksimalisme

Nå leder fabrikken an i utviklingen av maksimalistiske løpesko i alle vektklasser. Med den ekstra beskyttelsen og effektive dempingen som den tykke sålen gir, kan de aller fleste typer løpere nå lange ut oftere og lenger med mindre belastning. For personer med belastningsskader og for tyngre løpere kan HOKA gi en helt ny hverdag, uansett om man står, går eller løper.

Meta Rocker og lav dropp på skoene fra HOKA

Meta Rocker er den ”rullende” fasongen på sålekonstruksjonen til HOKA. Den gir en mindre belastende stegavvikling fra du lander på hæl eller forfot og sparker fra (Rolling Motion). Kombinasjonen av lave dropp, ekstrem demping og Rocker gjør at skoene egner seg både for deg som lander på hælen og for deg som løper på forfot.

HOKA Tracer

HOKA Tracer er en lett løpesko for konkurranse og raske økter. Den gode dempingen gjør også skoen godt egnet til lengre løp på asfalt. Har 18/22 mm demping, 4 mm dropp for et effektivt løpesteg og veier ekstremt lave 165 gram i damestørrelse 38.
Vekt: Dame 165 gram (38), herre 195 gram (42)
Modell: 
Les mer og kjøp her på produktsiden for Hoka Tracer Dame 
Les mer og kjøp her på produktsiden for Hoka Tracer Herre

HOKA Challenger ATR 3

Allround løpesko for deg som trives best på grus og sti. Vinnersko i mange tester og store
terrengløp! Den tykke sålen og enorme dempingen gir stor beskyttelse for alle typer
løpere. Passer for alt fra asfalt-, grus- og stiløping til de lengste terrengløpene.
Vekt: Dame 239 gram (38), herre 269 gram (42)
Modell: 
Les mer og kjøp her på produktsiden for HOKA Challenger ATR 3 til dame
Les mer og kjøp her på produktsiden for HOKA Challenger ATR 3 til herre

HOKA Vanquish 3

Den forrige modellen har mange venner blant dedikerte norske løpere, nå er den videreutviklede Vanquish 3 her. Et asymmetrisk ”nett” utenpå skoens overdel sørger for ekstra stabilitet, mens tolags EVA mellomsåle gir komfort på selv de lengste løpeturene. Hele 25/30 mm demping og 5 mm dropp gjør skoen aktuell både for deg som lander på hælen og deg som løper på forfot.
Vekt: Dame 252 gram (38), herre 295 gram (42)
Modell: 
Les mer og kjøp her på produktsiden for HOKA Vanquish 3 til dame
Les mer og kjøp her på produktsiden for HOKA Vanquish 3 til herre

HOKA Clifton 3

Kraftig dempet, allikevel lett mengdetreningssko for nøytralt steg. Lett nok til raske økter og gateløp, tilstrekkelig demping til mengdetrening. 24/29 mm demping, 5 mm dropp og HOKAs Meta-Rocker såledesign som gir et naturlig og effektivt steg.
Vekt: Dame 175 gram (38), herre 215 gram (42)
Modell: 
Les mer og kjøp her på produktsiden for HOKA Clifton til dame
Les mer og kjøp her på produktsiden for HOKA Clifton til herre

HOKA Speedgoat

Lett terrengsko for rask stiløping – favoritten til HOKAs Trail Running Team og utviklet med inspirasjon fra ultraløperen Karl Meltzer. 27,5/32,5 mm demping og 5 mm dropp. Vibram Megagrip yttersåle sørger for ekstra godt grep på tørre og våte flater. Skoen har meget god støtdemping og beskyttelse, i likhet med alle HOKA står du trygt og stabilt «nede i sålen» og har god sidestøtte for hælen. En videreutvikling av bestselgerne Rapa Nui Trail og Kailua Trail.
Vekt: Dame 235 gram (38), herre 275 gram (42)
Modell: 
Les mer og kjøp her på produktsiden til HOKA Speedgoat til dame
Les mer og kjøp her på produktsiden til HOKA Speedgoat til herre

HOKA Arahi Wide

Ny modell for deg med bredere føtter! Arahi har EE sålebredde, HOKAs nye J-Frame™ sålekonstruksjon for stabilitet og lav vekt, og den myke mellomsålens dynamiske stabilitet. 24/29 mm demping (herre), 5 mm dropp, polstret pløse og Early Stage Meta-Rocker for naturlig stegavvikling.
Vekt: Dame 215 gram (38), herre 265 gram (42)
Modell: 
Les mer og kjøp her på produktsiden til HOKA Arahi Wide til dame
Les mer og kjøp her på produktsiden til HOKA Arahi Wide til herre

HOKA Clayton

Ekstremt lett og rask men allikevel stabil sko. Passer til alt fra intervalltrening og alle gateløp fra 5 km til maraton. Pro2Lite teknologi med mykere hælparti, mens den fremre delen av sålen er fastere for et effektivt fraspark. Sømløs overdel med ”hanskefølelse” og en litt bredere tåboks. Sålen er i HOKAs RMAT materiale. Bred såle for ekstra stabilitet.
Vekt: Dame 198 gram (38), herre 235 gram (42)
Modell: 
Les mer og kjøp her på produktsiden til HOKA Clayton 2 dame
Les mer og kjøp her på produktsiden til HOKA Clayton 2 herre

Ikke bare løpesko fra merkevaren HOKA

Det er ikke bare løpere som har fått sans for HOKAs komfortable sko – mange fjellvandrere har fått en ny verden i fjellet med den lette og ekstremt komfortable Tor Ultra Hi WP fjellstøvelen. Er planen en rask lettvektstur fra hytte til hytte over Hardangervidda? Eller frister det kanskje å teste et langløp med fjellstøvler? Det kan du nemlig i disse støvlene – ultraløperen Michael Wardian løp en iskald maraton på like under tre timer i sine Tor Ultra Hi WP rett før jul i fjor! Støvelen har samme støtdemping, høye komfort og gode stegavvikling som vi kjenner fra løpeskoene, men nå er dette bygget inn i en superlett, vanntett og godt pustende fjellstøvel.

Les mer og kjøp HOKA Tor Ultra Hi WP til dame her og HOKA Tor Ultra Hi WP til herre her

 

Overdel i skinn

Overdelen i skinn har en fasong og konstruksjon som gir god stabilitet i ujevnt terreng samtidig som det passer godt til fotens fasong. Støvelen er vanntett og pustende. eVent®-membranet har over 30 000 mm vannsøyle samtidig som det effektivt ventilerer ut fuktighet fra foten. Sålen har 28 mm demping under forfoten og 32 mm under hælen, noe som gir en dropp på bare 4 mm. Fasongen på sålekonstruksjonen er ekstra bred for god stabilitet, mens Vibram Megagrip yttersåle sørger for godt grep på de fleste underlag.
Vekt: Dame 420 gram (39), herre 485 gram (42).
Modell: Dame/Herre

Se alle våre HOKA-modeller på merkevaresiden til HOKA her