Team Sport 1 Skinstad Blandeveissykkelen - litt av en treningskamerat

Gravelsykkel, grusracer eller cyclocross. Kjært barn har mange navn. Blandeveissykkelen, som vi liker å kalle den, er vår nye favorittsykkel.

Du kan sykle hvor du vil

For norske langrennsløpere er det gjerne rulleski og løping som preger barmarkstreninga. Vender man blikket sørover og ser hvordan de mellom-europeiske langrennsløperne trener i sommermånedene, ser man imidlertid at landeveissykkelen brukes flittig. Mens de utenlandske konkurrentene til stadighet er å se på sykkelsetet, bruker mange norske langrennsløpere først og fremst sykkelen til restitusjon og en og annen langtur i treningssesongens første måneder.

Denne forskjellen handler nok først og fremst og tradisjoner og treningskultur, men man skal ikke se bort fra at terrenget også har sin del av skylden for at norske langrennsløpere sjelden er ivrige syklister. Konkurrentene i sør kan velge og vrake i asfalterte motbakker, pass og fjellveier må vi nordmenn gjerne holde seg til lettere terreng på landeveissykkelen. Da har det lett for å bli lite puls og tunge lår, noe som er hovedårsaken til at vi i Team Sport 1 Skinstad tidligere ikke har vært noen store fans av langkjøring på sykkel.

Det beste fra to verdener

Med blandeveissykler har vi de siste årene imidlertid hatt muligheten til å sykle nærmest hvor vi vil, samtidig som vi utnytter naturen på en helt annen måte enn tidligere. Nå kan vi sette oss på sykkelsetet på Lillehammer og oppleve høy fart langs landeveien, før vi tar turen oppover på fjellet og de mange grusveiene som venter der. Noen store terrengsyklister blir vi nok aldri, særlig ikke med den skaderisikoen det medfører, men når vi kan velge mellom både asfalt og grus smiler vi fra øre til øre. 

Med blandeveissykkelen får du nemlig det beste fra to verdener. På den ene siden får du følelsen du kjenner igjen fra landeveissykkelen, som høy fart og aggresiv sittestilling. Kjører du ut på grusen, opplever du imidlertid fortsatt ha god kontroll og følelse med underlaget. For oss glade sykkelamatører er dette akkurat den kombinasjonen vi er ute etter.

Litt av en treningskamerat

Derfor er vi glade for å se at også Birken har sansen for denne typen sykler, og at de i år har åpnet for en klasse for disse allrounderne. Kanskje er det nettopp dette som sørger for at folk flest også får opp øynene for blandeveissyklene, sykler vi mener er midt i blinken for den typiske birkebeiner.

Norske veier er som skapt for allroundsyklene du i år kan teste i Birkebeinerrittet. Rundt mange norske byer finnes det et rikt nettverk av grusveier som gjerne brukes som skiløyper om vinteren. Mange birkebeinere har også hytte på fjellet. Tidligere måtte man bruke terrengsykkelen her, men nå kan man kose seg på både landeveien og grusveiene med en og samme sykkel.

Blandeveissykkelen er rett og slett litt av en treningskamerat!

Se alle våre blandeveissykler her.