Cyclocross, Giant, Sport 1 Foto: Giant

Velg riktig sykkel Cyclocross

Cyclocross og Gravel bikes (grussykler) er allsidige sykler som kan brukes til mye - vintersykling med piggdekk, langturer og som arbeidssykkel for sykkelbud, trening samt ritt på grus og dårlig vei er bare noen eksempler. Syklene er i prinsipp landeveissykkel som har "vært til seters for å spise seg store og sterke". For deg som sykler mest på grus og landevei!

Kjennetegn på cyclocross

Syklene ser ut som landeveissykler, men har kraftigere hjul, bredere dekk, kraftigere bremser og noe lavere utveksling. Løypene krever allsidige kjøreegenskaper, noe som også gjør crossyklene populære til alt fra vintersykling til lange turer på dårlige veier og som arbeidsredskap til sykkelbud.

Fordeler med skivebremser

  • Raskere bremserespons
  • Kortere bremselengde
  • Mindre skitt i bremsene

Crossritt

Crossritt er konkurranser hvor det skal sykles så mange runder på en relativt kort (2-3 km) bane som mulig i løpet av en time. Rittene stiller enorme krav til kondisjon og sykkelferdigheter.

Gravel Riding

Hardpakkede grusveier er flotte arenaer for gode opplevelser på to hjul. Mange av entusiastene bruker CX-sykler med så brede dekk som det er plass til i rammen. Egne racingsykler - Gravel bikes - for grusveier kommer også for fullt. I USA har trenden med å sykle på grusveier vart i 2-3 år, nå er den på vei hit. Flere av våre CX-sykler er godt egnet for grusveier.