Tren hele kroppen med Boksing

Boksetrening blir mer og mer populært. Det er en tøff og utfordrende treningsform som er veldig allsidig og trener absolutt hele kroppen!

Når man trener boksing jobber man både med utholdenhet, styrke, smidighet og balanse. Ofte jobbes det med intervalltrening og eksplosive øvelser som har visse likheter med crossfit. Boksetrening har så mange fordeler! Det er utrolig bra trening for hele kroppen og du trener på flere ting samtidig. Derfor vil treningen gi deg ganske gode resultater på relativt kort tid. Det kan også være bra mental trening. Man kan få ut mye stress og frustrasjon ved å banke løs på en boksesekk. Boksing er dessuten perfekt å trene sammen med en partner for å gjøre treningen mer morsom og varierende. For eksempel kan en av dere bruke boksehansker og den andre slagputer. Da kan man trene begge to samtidig. Bytt gjerne på etterhvert.

En fordel med boksetrening kontra for eksempel vanlig styrketrening er at boksetreningen er såpass variert og at den hele tiden utfordrer kroppen din og gjør deg bedre trent. Ved vanlig styrketrening er du hele tiden avhengig av å øke belastningen for å få nok ut av treningen. Boksetrening er også skadeforebyggende. Treningen inneholder mange naturlige bevegelser og man belaster kroppen lite i forhold til mye annen trening.

Forskjellige treningsformer

Innenfor boksing er to tradisjonelle treningsformer som ofte blir brukt. Den ene kalles for mosjonsboksing og den andre for klassisk boksing, også kalt sparring. Den store forskjellen på treningsformene er at man ikke går inn i ringen ved mosjonsboksing. Det handler mer om å bli i bedre fysisk form ved å drive med variert og bra trening. Her brukes ofte intervaller og bruke hjelpemidler som hoppetau, sandsekk eller medisinball. Bedriver du klassisk boksing trener du også opp grunnformen, men man legger også på teknikktrening som du faktisk trenger om du skal bokse mot en annen bokser. Dette er ofte fotarbeid og slagtrening. Man trener også på kombinasjoner der man kombinerer fysikk og teknikk. Ofte er det smart å begynne med mosjonsboksing også gå videre til klassisk boksing hvis du vil ha mer utfordringer.

Abilica sitt bokseutstyr 

Abilica har flere produkter du kan bruke hvis du skal begynne med boksetrening, blant annet boksehansker, slagputer og boksesekk.