trening med balansepute

En god balanse er viktig for deg, både i hverdagen og i treningssammenheng. Vi anbefaler trening med balansepute!

Er du nøye med å trene balanse regelmessig har du mindre risiko for å dra på deg skader fordi balansetrening forsterker og stabiliserer leddene dine. I tillegg blir ditt bevegelsesmønster mer effektivt.

Den største fordelen med å trene balanse er at den er utrolig sentral i alt vi gjør hver eneste dag. Om det er å reise seg opp fra stolen eller gå i trapper så vil balansen din påvirke hvordan du beveger deg. Balansen påvirker kroppsholdning, kjernemuskulatur, koordinasjon, kroppskontroll og treningseffekt. En annen fordel er at regelmessig balansetrening er med på å forebygge skader, men også å trene seg opp etter skader.

Balansetreningen er kanskje ikke det mest spennende man kan gjøre i en slik opptreningsfase, men det er utrolig viktig for å komme tilbake raskest mulig og det tar heller ikke allverdens med tid. Det holder ofte med 15 minutter et par ganger i uka.

Opplever du at øvelsene du gjør fort blir for lette kan det være en ide å for eksempel lukke øynene. Du vil straks merke at det blir mye vanskeligere å utføre øvelsen. Du kan også bytte underlag for å gjøre det mer utfordrende. Abilica har flere ulike produkter innenfor balanse. De mest vanlige er balansepute eller balansebrett. Man kan også trene balanse med en fitnessball.