Namaste YOGA

Ved å trene yoga regelmessig forbedrer du mobiliteten og får kroppen din i balanse.

Yoga er en treningsform som blir mer og mer populær for både kvinner og menn. Ved å trene yoga regelmessig forbedrer du mobiliteten og får kroppen din i balanse. Selve ordet yoga betyr forening og hjelper deg til å slappe av og få kontakt med kroppen din. Ut i fra dette defineres yoga gjennom at sinn, kropp og sjel skal bli ett ved hjelp av forskjellige yogaøvelser. Det finnes flere ulike typer av yoga, men mye av innholdet i de forskjellige typene går ut på det samme. Alle kan trene yoga og trener du yoga vil du merke forbedring av balanse, smidighet, konsentrasjon, pust og styrke. Det blir lettere å slappe av og man klarer å lytte til kroppen sin på en helt annen måte. Slik som samfunnet har utviklet seg de siste årene blir det viktigere å klare å koble av skikkelig

En stor fordel med yoga er at du ikke trenger allverdens med utstyr og kan enkelt trene hjemme. Alt du egentlig trenger er en yogamatte og du er i gang. Det finnes også hjelpemidler innenfor yoga som kan hjelpe deg med å gjøre øvelsene riktig hvis du har problemer med det, for eksempel på grunn av en stiv og støl kropp. Mange liker å ha litt rolig musikk i bakgrunnen for å slappe av lettere. Det mest sentrale innenfor yoga er pusteteknikken. Det er utrolig viktig at du hele tiden konsentrerer deg maks på pusten under hver enkelt øvelse.

Den største myten om yoga er at det kun dreier seg om tøying. Selv om det er delvis riktig så handler yoga om mye mer enn det. Først og fremst handler det om å finne balansen i kroppen ved å utføre ulike stillinger og posisjoner som gjør at du utvikler din styrke i hele kroppen. Yoga er den fysiske forberedelsen til meditasjon. Sitter man for lenge i den samme posisjonen vil man merke at muskler og ledd stivner. Når man mediterer sitter man ofte i de samme posisjonene over lang tid og her skal yoga gjøre slik at kroppen tåler denne belastningen bedre.

De fleste gir hjernen og tankene mest oppmerksomhet, men gjennom yogatrening lærer man seg å lytte mer til hele kroppen. Man kan si at yoga gir en liten indikasjon på hva som er riktig for oss.

Namaste!