Sykkel fra Xeed Foto: Xeed

Historien om Xeed sykler - vår stolthet!

XEED er Sport 1-butikkenes eget sykkelmerke. Fra starten i 2005 har syklene blitt designet og utviklet for å kunne tilby våre kunder gode og funksjonelle sykler til svært konkurransedyktige priser. 

Syklene er grundig utprøvd, blant annet i konkurransesykling på høyt nivå. XEED barnesykler uten gir er lettere å trå enn mange av konkurrentenes barnesykler.

Lidenskap for sykling

Gjengen bak XEED er lidenskapelig opptatt av sykler, og jobber hardt for å kunne tilby høyest mulig kvalitet til gode priser. Syklene spesifiseres av en av Norges mest erfarne sykkelbyggere, og først når testgjengen på Kløfta går god for kvalitet og spesifikasjoner, settes modellene i produksjon. Vi godtar ikke uten videre det som er ”opplest og vedtatt”, men setter opp syklene som vi mener de skal være ut fra bruksområde. Et eksempel er vår maratonutveksling på dyrere terrengsykler, en girutveksling vi mener passer bedre til de fleste maratonrittene enn det som ofte er standard hos andre produsenter.

 

STW: Strength – To – Weight

Vi er opptatt av at syklene skal vare lenge. Vi har derfor utviklet rammekonseptet STW, der stor styrke i forhold til vekt er et ufravikelig krav!

 

Bredt utvalg

XEED består i dag av barne- og ungdomssykler, terrengsykler og hybrider i de fleste prisklasser. Vi produserer alt fra lette karbonracere for terrengritt til raske hybrider og lettvektsmodeller for barn og ungdom. Felles for alle er at de er utviklet med stor kjærlighet for tohjulinger!

 

Selges kun gjennom Sport 1 butikkene.