Hopp til hovedinnhold

Vi anbefaler deg å bruke god tid på å finne den rette hjelmen. Ikke la sykkelhjelmen være noe du kjøper ”bare for å ha en hjelm”. 

Bruksområde

Det første du bør tenke på er å velge en hjelm som passer ditt bruksområde. En terrenghjelm som dekker mer av hodet er best til rask stisykling, mens en landeveissyklist vil ha en luftig racerhjelm som kombinerer god beskyttelse med god ventilasjon.

En skjerm er god å ha i terrenget og når du sykler hybrid eller Classic på veien (oppreist sittestilling), mens den fort hindrer sikten framover om du sitter veldig framoverbøyd på racersykkelen.

En barnehjelm bør dekke hodet best mulig, samtidig som den må ha nok ventilasjon for varme sommerdager.

Skal sitte godt

Deretter er det viktig at hjelmen sitter best mulig på hodet før den fintilpasses med løse skumbiter. Når det gjelder barnehjelmer, skal du velge en hjelm som passer nå. Ikke kjøp en for stor hjelm som barnet skal vokse seg inn i. Det kan være farlig.

Juster hjelmens innvendige passform så den sitter optimalt på hodet. Reimene skal strammes slik at hjelmen sitter skikkelig på ved et fall. Du skal ikke klare å vri hjelmen av ditt eller barnets gode. Test selv!

Stell godt med hjelmen

En god sykkelhjelm er det viktigste sikkerhetsutstyret du har. Ikke sleng den fra deg og ikke la den ligge klemt under sykkelen i bagasjerommet på vei til trening. Vask den med jevne mellomrom, og ta gjerne ut innmaten og vask den (hvis den er laget for å kunne tas ut).

Bytt hjelmen etter krasj

Har du vært i bakken med hodet, eller slått hodet hardt i et tre eller liknende, skal hjelmen byttes ut. Selv om den ikke har synlige skader, kan det være innvendige sprekker som gjør at hjelmen ikke klarer å absorbere slaget ved neste harde støt, og faren for en alvorlig skade øker drastisk.

Hos Sport 1 butikkene finner du et stort utvalg av hjelmer fra kjente merkevarer som Lazer og Sweet Protection. Utforsk utvalget her. 

Her kan du lese om den hjernebeskyttende MIPS-teknologien som er implementert i flere av hjelmene fra Sweet Protection.

God sykkeltur – med en trygg og sikker hjelm!